Digly Ervaring

Hoe laat je je programma’s met elkaar communiceren?

“Er is niet één tool waar je alles mee kan. Er zijn veel facetten van boekhouding die met elkaar moeten kunnen communiceren.”
Barbara Goosse - Accfides
Wie is Barbara Goosse?

Waarom deed je een beroep op Digly?

Ik was het moe. Er worden zoveel demo’s gegeven dat ik door het bos de bomen niet meer zag. Er is zoveel nieuws in de markt. IT-gewijs moet je daar natuurlijk ook iets van kennen. Ik kon wel kijken naar een demo, maar dan moest ik altijd mijn IT’er raadplegen, omdat het aanbod zo groot is. Dat is het leuke, maar ook het moeilijke aan onze sector: er is niet één oplossing. Er is niet één tool waar je alles mee kan. Er zijn facetten: personenbelasting, btw, vennootschapsbelasting, boekhouding, jaarrekening, rapportering … Het zijn allemaal losse dingen, maar die moeten met elkaar kunnen communiceren.

Wat is volgens jou het moeilijkste onderdeel van de digitale transformatie als accountantskantoor?

Er is een overvloed aan programma’s. Ze zien er geweldig goed uit. Daarom is het zo fijn om met Bert samen te werken, omdat hij de werking ervan concreet bij kantoren heeft gezien om snel te beseffen wat geschikt is en wat niet. Ik vind het spijtig dat ik Bert niet eerder heb leren kennen. In het verleden hebben we keuzes gemaakt die toen juist leken, maar achteraf niet de ultieme oplossing bleken. Ondertussen is de markt weer geëvolueerd. Er zijn weer andere spelers en andere software, die beter zijn. Voortaan gaan we altijd eerst naar Bert luisteren, voor we zelf stappen ondernemen.

Welke uitdagingen heeft Digly samen met jou aangepakt?

We gebruikten Silverfin, maar hadden niet de juiste opleidingen gevolgd om daar diep op in te gaan. Bert heeft ons begeleid om daar meer uit te halen. We hebben ook beslist om onze facturatie helemaal anders te doen. We zetten ons huidige CRM-pakket aan de kant en vervangen het door AdminPulse.

Bert is nu de taken en procedures aan het opstellen voor alle lagen van onze medewerkers. Daarna komt de implementatie. In de plaats van uurtje-factuurtje krijgt elke klant een forfait. Wat Bert ook heel goed heeft gedaan bij ons: Hij heeft een offertebouwer gemaakt op maat van onze klanten. Zo zijn we marktconform en hebben we een betere prijszetting. Op basis daarvan factureren we de forfaits naar de klanten. Dat was de eerste stap. Nu komt de implementatie van die cloud-oplossing.

Er zijn veel kenners van IT, maar niet zozeer van accountancy.
Bert is bekwaam in beide takken.”

Hoe was het voor je werknemers om een nieuwe stap te zetten in de digitalisering?

Ze hadden daar zin in, ondanks de slechte ervaring met onze oude software. Omdat Bert zodanig daarin verdiept is en dat ook weet te brengen, waren ze erg getriggerd.

Wat is de grootste toegevoegde waarde van Digly?

Er zijn veel kenners van IT, maar niet zozeer van accountancy. Bert is bekwaam in beide takken. Bovendien heeft Bert zijn eigen persoonlijkheid. Het is gemakkelijk om dingen met hem te bespreken. Hij heeft altijd een duidelijke agenda als hij langskomt, hij werkt gestructureerd.

Zou je Digly aanraden aan concurrenten?

Ja. Dat heb ik tussendoor al gedaan.

Picture of Barbara Goosse

Barbara Goosse

Accountant / Bestuurder