Digly Ervaring

Hoe implementeer en integreer je verschillende softwarepakketten?

“Softwarehuizen weten vaak niet wat we exact willen doen met hun programma. Bert is de koppeling, hij begrijpt de twee werelden.”
Testimonial - Carl Van Gestel - Digly
Wie is Carl Van Gestel?

Hoe ben je bij Digly terechtgekomen?

Mijn zoektocht via verschillende kanalen heeft mij dankzij Sterk Digitaal bij Bert gebracht. Hij kwam aan bod tijdens een webinar over implementaties. Toen heb ik beslist dat ik eens met hem wou babbelen. En zo is onze samenwerking tot stand gekomen. De zoektocht naar de juiste tools is al een paar jaar bezig, maar met Bert klikte het direct. Voor de implementatie van Silverfin ben ik niet verder gaan zoeken.

Hoe ver stond je bedrijf in digitalisering?

Silverfin was de eerste stap. Het was een moeilijker pakket voor mij. Het loopt, maar het werkt nog niet op volledige kracht.

Welke uitdagingen heeft Digly samen met jou aangepakt?

Digly heeft geholpen met de implementatie van Silverfin, een dik jaar geleden. Dat is een veredelde Excel om na de boekhouding de balans af te werken en nog zoveel meer. Van daaruit is de samenwerking verder gegroeid. Daarna kwam Adsolut en ClearFacts. Zo komen de competenties van Bert het best naar boven: het implementeren van die verschillende softwarepakketten en die met elkaar integreren. Dat is zijn sterkte.

Het was een grote aanpassing en het is nog altijd wennen, maar het is efficiënt en tijdbesparend eens we het onder de knie hebben. Maar nu nog niet. Wanneer het volledig op punt zal staan, is onvoorspelbaar. Maar ik ondervind nu al de voordelen ervan.

Idee over digitalisering van collega’s, concurrenten?

Nee, ik heb weinig contact met collega’s, concullega’s. Ik weet niet hoe ver zij staan in digitalisering.

Wat is het moeilijkste onderdeel van de digitale transformatie als accountantskantoor?

Voor mij was dat de keuze van de tools, dat was een grote zoektocht. Dat is een ongoing story.

Hoe was het voor je werknemers om met nieuwe software te werken?

Nadine: Van het Silverfin-gedeelte zien wij weinig, maar wel van de andere software. Maar als we ergens vastzitten op technisch vlak of naar een best practice, bellen we naar Bert, en zoekt hij een oplossing.

Er zijn veel kenners van software, maar niet zozeer van accountancy.
Bert is bekwaam in beide takken.”

Wat is de grootste toegevoegde waarde van Digly?

Bert is de interface tussen de software en de boekhoudkantoren. Hij is de tussenpersoon. Hij kent de boekhoudwereld zeer goed en hij kent de software zeer goed. Softwarehuizen weten vaak niet wat we exact willen doen met hun programma’s. Bert is de koppeling, hij begrijpt de twee werelden.

Nadine: Je merkt gewoon dat Bert weet waarover hij spreekt, langs twee kanten. Zijn boekhoudkundige kennis en informaticakennis maken hem heel bekwaam.

 Op welke manier zou je jouw boekhoudkantoor nog verder willen digitaliseren?

Laat ons eerst deze software maar volledig uitwonen. Het gaat stap per stap. Ik weet niet welke aspecten ik in de toekomst verder wil digitaliseren.

Werk je nog steeds nauw samen met Bert?

Ja, wij hebben een soort abonnementsformule waarbij hij minstens een keer per maand langskomt om de struikelblokken samen te overlopen en te zien wat we daaraan kunnen doen.

Zou je Digly aanraden aan concurrenten?

Zeker en vast.

Picture of Carl Van Gestel

Carl Van Gestel

Accountant / Bestuurder