Digly Ervaring

Hoe haal je alles uit je software?

“We werkten al met de tools AdminPulse en Silverfin, maar we gebruikten deze zeker nog niet volgens hun volle potentieel. Met Digly konden we optimaliseren en de vruchten van de software plukken.”
Kristof Van Royen l Taxacibo
Wie is Kristof Van Royen?

Meer over Taxacibo

Taxacibo ondersteunt al bijna 11 jaar met veel passie vennootschappen uit heel Vlaanderen. Het bedrijf luistert, denkt mee en werkt proactief aan de toekomst van heel wat ondernemingen.

Hoe ben je bij Digly terechtgekomen? 

Bert Callens verscheen regelmatig in mijn LinkedIn-nieuwsoverzicht. Ik besliste dan ook op een gegeven moment om hem te contacteren in het teken van digitalisatie van Taxacibo.

Hoe ver stond je bedrijf in digitalisering?

Op het moment dat Digly in beeld kwam, stond ons kantoor al een eind ver wat digitalisatie betreft. Maar we wensten toch nog heel wat te optimaliseren en onze processen verder te stroomlijnen. We werkten toen al met de tools AdminPulse en Silverfin, maar we gebruikten deze zeker nog niet volgens hun volle potentieel. Er was nog heel wat ruimte voor optimalisatie en verdere uitwerking. 

Welke uitdagingen heeft Digly samen met jou aangepakt?

Voor ons bedrijf was het erg belangrijk om o.a. het facturatieproces en de Antiwitwas te optimaliseren. Digly kon ons hierbij helpen. Ze zorgen niet alleen voor de nodige software optimalisaties, ze houden ons ook proactief op de hoogte van alle nieuwe trends in de markt. Er is namelijk steeds heel veel beweging en we hebben niet altijd de tijd om zelf al die trends in de gaten te houden. Digly kent de best practices, kent de markt en weet exact wat een accountantskantoor nodig heeft. Een samenwerking met hen bespaarde ons dan ook heel wat tijd!

Wat is volgens jou het moeilijkste onderdeel van de digitale transformatie als accountantskantoor?

Goh, dat moet toch wel het blijven opvolgen en het blijven mee zijn met de trends zijn. Een andere uitdaging betreft onze klanten. De eerste lichting krijg je makkelijk mee in alle stappen richting digitaler werken. De laatste lichting digitaliseren is echter een grote uitdaging. Ons kantoor houdt geen papier meer bij, we scannen zelf in voor de laatste mensen die toch nog papieren facturen hebben. 2026 zal een belangrijke datum zijn betreffende de e-facturatie. Ook AI zal een belangrijke rol spelen in de toekomst en hier willen we graag op inspelen.

Wat is de grootste toegevoegde waarde van Digly?

Bert zijn ervaring. Hij kijkt niet alleen naar de software, maar kent ook het reilen en zeilen van de accountantskantoren. Die inzichten en kennis is iets wat we misten toen de software geïmplementeerd werd door de softwarehuizen. We kijken uiteraard nog steeds naar wat verder geoptimaliseerd kan worden.

Hoe was het voor je werknemers om een nieuwe stap te zetten in de digitalisering?

In ons kantoor staat communicatie centraal. Hoe we zouden digitsaliseren en waar precies nood aan was, is besproken met het hele team. Doe je dat niet, dan krijg je hen niet mee. Ons team werkt deels van thuis uit, denkt erg digitaal en was hier altijd al grote voorstander van. Voor hen was dit dus een logische evolutie!

Zou je nog zonder software kunnen?

Nee, absoluut niet meer. Door digitaler werken en allerlei optimalisaties van tijd en efficiëntie, komt er meer en meer tijd vrij voor andere zaken. Het blijft wel belangrijk om onze kosten m.b.t. digitalisatie en software goed te monitoren om dit correct aan onze klanten door te rekenen. Zo werken we al overwegend met een forfaitair model, waarin de softwarekosten verrekend zitten. Maar uiteraard kunnen er additionele kosten komen en die proberen we goed in kaart te brengen.

Op welke manier zou je jouw accountantskantoor nog verder willen digitaliseren?

Graag willen we nog verder optimaliseren. We zijn erg benieuwd wat AI ons gaat brengen en we gaan dit dan ook goed moeten opvolgen. Digly kan hierin zeker helpen. Er is een pad gekozen met de software en nu moeten we hierop verder werken. Het framework zit goed, nu kunnen we de vruchten ervan beginnen plukken en op termijn kijken waar verbetering mogelijk is.

Zou je Digly aanraden aan collega-accountants?

Absoluut, de aanpak van Bert en zijn team is gezien hun ervaring zeer kordaat. Digly kan voor heel veel accountantskantoren een meerwaarde bieden. Dan denk ik aan zowel reeds gedigitaliseerde kantoren als kantoren die nog totaal niet gedigitaliseerd zijn. Ik zie spijtig genoeg nog heel wat concullega’s die nog niet of nog maar heel traag gestart zijn aan hun digitale transformatie. Er is dus nog veel werk aan de winkel!

Meer info over Taxacibo vind je hier: www.taxacibo.be

Bekijk hier wat andere klanten over Digly zeiden.

Picture of Kristof Van Royen

Kristof Van Royen

Bestuurder